Design gietvloer Epoxy en Polyurethaan

Enkele jaren geleden werd de gietvloer geintroduceerd en is in korte tijd uitgegroeid tot een volwassen vloersoort. Echter is de

gietvloer oorspronkelijk afkomstig uit de industrie. Heel zelden werd deze vloer ook in een woning toegepast. Tegenwoordig kiest men echter steeds vaker voor deze elegante vloerafwerking waarbij voordelen als naadloos, brandveilig, kleur- en slijtvast en gemakkelijk in onderhoud belangrijke argumenten zijn.

Ondanks wat de naam doet vermoeden wordt een gietvloer niet per definitie gegoten. Sommige soorten worden gestort en anderen worden aangebracht. Het soort gietvloeren wij gebruiken is een mengsel van kunststof en hars. Deze worden naadloos aangebracht.

Een gietvloer kan op vrijwel iedere ondergrond gelegd worden, indien deze vlak, droog en stevig genoeg is. Afhankelijk van de soort ondergrond zijn er de volgende voorbehandelingen mogelijk:

Op een zandcement/cementdekvloer is voor een goede hechting een voorbehandeling met een hechtprimer/schraplaag nodig

Op een tegel- natuursteenvloer moet men eerst met diamand schuren en vervolgens een tegelprimer aanbrengen, daarna 1 a 2 keer schrappen.

Op een anhydrietvloer moet men eerst schuren om het zogeheten huidje eraf te halen indien deze erop zit, 2 keer een hechtprimer aanbrengen is noodzakelijk ivm wegzuigen van de primer.

Een gladde betonvloer moet eerst gestraald of met diamand geschuurd worden voordat deze behandeld kan worden.

Bij een houten vloer moet men deze eerst uitvlakken met watervast triplex of multiplex, daarop verlijmt men de glasvliesbewapeningsnet nat in nat met een hechtprimer om zo scheuren te voorkomen.

Een gietvloer is zelfvloeiend en volgt volledig het niveau van de ondergrond. Dit betekent dat een vlak eindresultaat enkel bereikt wordt indien de ondergrond vlak is. Een grondige voorbereiding en een grote vlakheid van de ondergrond zijn dan ook onontbeerlijk. Onze Gietvloeren kunnen een vrij hoge belasting aan, waardoor ze geschikt voor zowel magazijnen, laadruimtes, parkeergarages, kantoren, ziekenhuizen, hotels, particuliere woningen,..

Een gietvloer in de polyurethaan uitvoering is uitermate geschikt voor vloerverwarming. Bovendien bezit een gietvloer over antistatische kwaliteiten, zodat deze vloer een perfecte oplossing is voor mensen met een allergie.

Nadat de ondervloer zijn voorbehandeling heeft gehad, kan de gietvloer worden aangebracht. Dit moet altijd door een expert gebeuren, die de vloer op ambachtelijke wijze aanbrengt.

De gietvloer is circa 24 uur na het leggen beloopbaar en zelfs na 48 uur licht belastbaar. Pas 7 dagen na het aanbrengen van de laatste laag is de gietvloer volledig uitgehard! Daarom moet men ook voorzichtig zijn met name de eerste week dat de meubelen niet verplaatst dmv schuiven, dit vanwege de zeer grote krasgevoeligheid.

Gietvloeren hebben als voordeel dat ze over het algemeen naadloos, strak, slijtvast, geluiddempend, waterdicht en eenvoudig te onderhouden zijn. Met een dweil en gewoon schoonmaakmiddel kan je deze vloer perfect schoonmaken. Wel kan er een verschil in hardheid zijn. Een zachte gietvloer komt warmer en daardoor kindvriendelijker over. Alhoewel elke vloer gevoelig is voor krassen, is een goede gietvloer minder krasgevoelig. De kleurechtheid is afhankelijk van de gekozen kwaliteit. Kwalitatief betere gietvloeren zijn uiteraard wat duurder, maar hebben meer voordelen. Om zeker te zijn van een goede gietvloer kan je je het beste heel goed laten informeren.

Door steeds nieuwere technieken, kan je ongelooflijk veel effecten verwerken in je gietvloer en dit in combinatie met de vele kleurvarianten. Je hebt inmiddels betonlook, met glitters erin verwerkt, etc ... Je kan er echter ook eigen dingen in laten verwerken, zoals (oude) munten, logo’s, om het even wat. Alvorens dit effectief gegoten wordt, zal het een test ondergaan. Eens de test succesvol doorstaan, kan de gietvloer naar wens gegoten worden.

Wat kost nu een dergelijke gietvloer? Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de vloervariant, de ondervloer en uiteraard de oppervlakte. Hoe groter de oppervlakte, hoe goedkoper het geheel wordt. Om optimaal voorbereid te zijn, laat je je best goed informeren en bespreek je alles grondig op voorhand!

Gietvloeren zijn doorgaans zo’n 2-4 mm dik.

Gietvloeren kunnen indien gewenst afgewerkt worden met een coating. Deze coating is leverbaar in zowel transparant als kleurend, met de keuze in mat of zijde- of hoohglans. Een gietvloer is van zichzelf al hoogglans. Tevens kan er ook gebruik gemaakt worden van glitters en/of flakes voor een deco uiterlijk.

Gietvloeren zijn leverbaar in bijna alle RAL-kleuren, andere kleursystemen op aanvraag.

Een gietvloer is verkrijgbaar in een Epoxy en een Polyurethaan uitvoering.

 • I just travelled 85 meters into the frantic mines of @RailRush on iOS! Can you top it? http://t.co/4kdqQrreMs meer dan een jaar geleden

 • Ik heb een nieuwe foto op Facebook geplaatst http://t.co/bLdy1oCGSY meer dan een jaar geleden

 • 3 Tomica Playsets Highway Pursuit Speedway Tomy Auto Parking Garage w/ Disney Pixar Cars 2 http://t.co/hou8NA6n6z meer dan een jaar geleden

 • Kabinet regelt kwaliteitseisen voor zorg #NUnlkkgbbiht http://t.co/5xZgXsoCvH meer dan een jaar geleden

 • Werk @belgie zeer netjes! Foto's volgen @Facebook mango-designfloors meer dan een jaar geleden

 • en bedankt! hebben ze afgelopen nacht gereedschap uit de bus weggehaald! meer dan een jaar geleden

 • facebook nu ook online!!! meer dan een jaar geleden

 • vandaag mijn nieuwe vloerfrees van leister uitproberen meer dan een jaar geleden

 • Lastig kusje! Veel plintwerk..... meer dan een jaar geleden

 • 4 weken nu een nieuw uppermanneke, gaat goed! meer dan een jaar geleden

 • Bijna weer aan het werk, 3 weken zijn vlug gegaan meer dan een jaar geleden

 • vandaag teambuilding meer dan een jaar geleden

 • De verwarming kan weer aan, loop een dagje uit omdat het te koud is zowel in de woning als het materiaal meer dan een jaar geleden

 • Voor alle duidelijkheid! Wij hebben totaal niets te maken met een branche gerelateerd bedrijf die dezelfde familienaam hebben meer dan een jaar geleden

 • net een hot stone massage gehad, bij de 2e steen sliep ik al... meer dan een jaar geleden

 • bezig @ bijzonder project te Belgie meer dan een jaar geleden

 • balen balen..... me zo op dit weekend verheugt en nu is alles afgelast omdat het teveel geregend heeft deze week meer dan een jaar geleden

 • bijna een service projectje perfect opgeleverd meer dan een jaar geleden

 • even de laatste strubbelingen weg werken voor het project van morgen meer dan een jaar geleden

 • Langzaam maar zeker komen we er wel... Enkele aanpassingen gedaan op de website, ziet er steeds beter uit meer dan een jaar geleden

powered by RV Websolutions